29 desember 2010

Minialbum til de gode minnene.

Hei igjen folkens!

Julaften har visst kommet og gått her i bloggen uten noen store markeringer. Jeg koser meg hjemme sammen med ungene og har noen rolige romjulsdager. Den voksende magen innbyr ikke til så store anstrengelser, og den isende kulda ute frister heller ikke til særlige utendørs aktiviteter for noen av oss.

I dag skal jeg vise dere hvordan jeg har laget dette minialbumet.

Dette albumet ble sendt oppover til Tromsø som en liten julegave til en familie vi ble kjent med når vi var i Florida i mai. Tror gaven ble godt mottatt, og det ble litt mimring for både dem og oss.

Nå er jeg i gang med å lage et lignende album fra jula 2010, og tenkte jeg skulle vise dere trinn for trinn hvordan jeg lager dem.Slik gjør du:
 Begynn med et 12 x 12 ark. Skjær av evt. kanter som gjør arket større. Arket bør ikke være for stivt da det kan "sprekke" når du bretter. Brett arket (på tvers av mønsteret) ved 3 inch og 8.5 inch. Har du ett brettebrett er det perfekt å bruke dette.

 Du vil nå få en halv inch overlapp.

 Lim sammen med dobbeltsidig tape langs hele kanten. Bruk en bonefolder og press brettene godt ned slik at arket blir flatest mulig.

 Lag flere sider på samme måte. Jeg har brukt 3 ark til mitt album. Det gir 6 sider i det ferdige albumet.

 Nå skal alle arkene brettes på midten igjen.
Jeg synes også det er en fordel å lage en brettestrek en halv inch på hver side av midten. Dette gjør at albumet blir lettere å bla i.

 Lag hull i alle arkene til bånd for å knytte sidene sammen. Jeg bruker ca 3 inch. avstand mellom mine hull. Gjør det likt på alle sidene.

Legg sidene inn i hverandre og tre i båndet i "ryggen" på albumet. Det kan nå være behov for å renskjære litt fordi de midterste sidene kan stikke litt lenger ut en de ytterste. Det er litt avhenging av hvor tykke mønsterark du har brukt. Til slutt kan det være en fordel å legge albumet litt i press for å få det litt "flatere".

 Nå er det tid for å lage "tags" til å putte inni lommene i albumsidene. Mine tags har størrelse 5 1/4 inch x 5 3/8 inch. Jeg har laget hullforsterkere av sirkler kuttet ut med QK squeeze-tanga mi. Har deretter klippet hull til å tre i bånd. Jeg har valgt å lage 6 tags, men du kan gjerne ha flere tags i hver lomme hvis du ønsker det. Disse tagsene er supre til å skrive litt mer utfyllende tekst, eller få med flere bilder dersom du ønsker det. Du kan jo også putte billetter el.l. direkte inn i lommen.

Så - da er albumet klart til å dekoreres med bilder og pynt. Når det gjelder pynting av slike minialbum synes jeg det er greiest med ganske "flat" pynt - som rubons og QK. Dette albumet skal bli et lite minnealbum fra jula 2010, derfor er det ikke ferdig dekorert ennå. Her skal jeg skrive inn litt om hva vi har gjort de forskjellige juledagene, hva vi fikk til jul, hvem vi hadde besøk av osv. Kjekt å ha lett for hånden når jeg lurer neste jul. :)


Hos Kreative Krumspring har vi en utfordring gående nå som nettop går på det å lage et minialbum. Bli med da vel, enten du har lyst til å prøve deg på denne typen album eller har en annen utgave du har lyst til å lage. Mulighetene er mange. Og i morgen kommer vi med en ny oppgave til dere også - så da blir mulighetene ennå fler.


Ønsker dere fortsatt noen fine romjulsdager, og alt godt for året som kommer. Håper 2011 gir masse scrappetid til både dere og meg. :)


?????? At site

10 desember 2010

Kalendergjest hos Scrappehuset

Jeg har fått den store æren å bidra til årets julekalender inne på Scrappehuset. Det er gøy å bli spurt om slike ting, men jeg må innrømme at jeg kjenner prestasjonsangsten...
Håper de ikke blir for skuffet over mitt bidrag.

Jeg har laget en liten trinn for trinn forklaring på en kjekk liten boks som er rask å lage, og fin å pakke inn smågaver eller litt sjokolade i. Jeg har fylt min med Eiskonfekt - noe jeg synes er veldig godt.


Her kommer forklaringen:

 Trinn 1:
Skjær ut et rektangel av kraftig mønsterpapir eller evt. bazill. Jeg har delt et 12” mønsterark i 2, men du kan velge den størrelsen du ønsker så lenge den er kvadratisk. Lag brettekanter slik de røde strekene på bildet viser. Trinn 2:
Dersom du ønsker å ha ”vindu” i boksen din, gjør du det nå med dertil egnet verktøy. Har du ikke noe verktøy kan du bruke skalpell eller saks. Slik ble hullet jeg valgte å lage. Du kan selvfølgelig bruke andre former og størrelser. Skjær deretter ut en plastbit (overheadark el.l) i litt større størrelse enn hullet, og lim det på baksiden av hullet.Trinn 3:
Brett sammen boksen, og merk av for hull til sløyfe. Klipp igjennom begge lagene først på den ene siden, så på den andre. Det er lurt å bruke en linjal når du merker opp slik at du får hullet likt plassert på begge sider. Sett i en eyelets i alle fire hullene for å forsterke.


 Trinn 4:
Tre en sløyfe gjennom hullene i toppen, og boksen er ferdig til dekorering.


Pynt boksen slik du selv ønsker, og fyll den med noe godt eller en hemmelig gave hvis du ønsker det. Dette er en super måte å lage flotte innpakninger til små gaver, men lag den da uten vindu.
Jeg har dekorert min boks med et nusselig stempeltrykk fra LOTV som er fargelagt med promakers, samt noen roser og sølvhjerter. Mønsterarket er fra Maja Design, det samme er "god-jul" stripen. Under den har jeg punchet ut en bord med en Martha Stewart bord.


Jeg har også laget en søt liten til-og-fra-lapp så pakken er klar til å gi bort som en liten ekstragave til jul.


Har laget et par enklere utgaver av denne boksen tidligere. Se her.
Laget også slike små bokser fylt med litt scrappeutstyr til scrappevenninnene mine til jul i fjor, men de ble visst aldri blogget.

Håper dere får lyst til å prøve.
Lykke til!


?????? At site

06 desember 2010

Babyjakke

I går var vi i visitt hos en nydelig liten gutt som heter Tobias. Han er bare to uker gammel, og en skjønn liten skapning.
Jeg hadde strikket ei ulljakke til ham, i alpakkagarn, med fletter og det hele. Men når jakka var montert syntes jeg den så alt for liten ut. Trodde faktisk det måtte bli til dukka. Men neida - den passet den. Jeg har rett og slett glemt hvor små disse nyfødte barna er.
Mønsteret til jakka har jeg funnet her hos Garnstudio, og jeg har strikket etter størrelse 1/3 mnd.

Ønsker dere alle ei ny og fin uke!


?????? At site

02 desember 2010

Adventskos

Så har nedtellingen startet og kalenderpakker
blir åpnet hver eneste dag.
Det er adventstid - en tid fylt av forventing, glede, tradisjoner, juleforberedelser og avslutninger både her og der. En tid som rommer det meste - men som jeg håper at vil romme mest mulig kos og hygge for alle kjente og ukjente.

Vi i Kreative Krumspring kommer med en ny utfordring i dag, som går nettop på adventstiden.
Vi vil gjerne se hva dere koser dere med nå i disse "lilla" dagene. En oppgave som gir takhøyde for egne tolkninger og løsninger på oppgaven.

Selv var jeg på treff med de andre jentene i DT i går, og vi koste oss med gløgg, pepperkaker, levende lys, scrapping og skravling. En sånn kveld man skulle ønske aldri tok slutt.


Her er mine inspirasjonsbidrag til KK 7:


Noe som har blitt en fast adventstradisjon hos oss er pepperkakebaking. Og da er det mannen som tar med seg guttene på elting og kjevling og utstikking av pepperkakemenn, juletrær og hjerter - med ferdigkjøpt deig. ;)
Men det får julelukta inn i hus, og i foregikk bakingen allerede 1. søndag i advent.
Papirene jeg har brukt her er Bakemester og Nellik samt at journaling-tagen er klippet ut fra Potpurri. Ellers er pepperkakestempelet fra Happy Hobby, og tittelen er filt-thickers.Denne adventskalenderen er laget til en av mine scrappevenninner. Jeg visste ikke hvem som skulle få den, da vi var flere som byttet, og alle trakk hvem vi skulle få. Kjempespennende å kjøpe gaver til noen du ikke vet hvem er - vil den som får dem like det de får?

Papiret er håndlaget, dusjet med glimmermist og stemplet på div. juletekster.
Nummertagsene er fra et utklippsark fra 2009. I tillegg har jeg brukt sirkler av Elise og Søte juletid.


Noe annet vi prøver å finne tid til i løpet av adventstiden er å lage litt julepynt selv. Det blir jo mye mer personlig, og artig å se gleden til ungene over at de klarer å skape noe fint selv.

Her har jeg brettet noen stjerner som er beregnet til å henge på juletreet.
Som du ser er disse veldig personlige, for her har jeg limt på bilde av guttene på de to brune stjernene. Har tenkt å sende dem over dammen til familie i USA: Tenkte det var litt morsomt for dem.

De to lyse stjernene er brettet av arkt Elise, samt Julepost og Englesang fra 2009.
På de to brune har jeg brukt Kongler og Bjelleklang.
Mønsteret til disse stjernene har jeg funnet i boka "Julepynt og julegaver"

Takk til PAPIRDESIGN som har sponset oss med alle de flotte julearkene.


Nå håper vi at dere vil vise oss hva dere legger i ordet "ADVENT"
også vil jeg ønske dere ei riktig fin og koselig adventstid.?????? At site