29 desember 2010

Minialbum til de gode minnene.

Hei igjen folkens!

Julaften har visst kommet og gått her i bloggen uten noen store markeringer. Jeg koser meg hjemme sammen med ungene og har noen rolige romjulsdager. Den voksende magen innbyr ikke til så store anstrengelser, og den isende kulda ute frister heller ikke til særlige utendørs aktiviteter for noen av oss.

I dag skal jeg vise dere hvordan jeg har laget dette minialbumet.

Dette albumet ble sendt oppover til Tromsø som en liten julegave til en familie vi ble kjent med når vi var i Florida i mai. Tror gaven ble godt mottatt, og det ble litt mimring for både dem og oss.

Nå er jeg i gang med å lage et lignende album fra jula 2010, og tenkte jeg skulle vise dere trinn for trinn hvordan jeg lager dem.Slik gjør du:
 Begynn med et 12 x 12 ark. Skjær av evt. kanter som gjør arket større. Arket bør ikke være for stivt da det kan "sprekke" når du bretter. Brett arket (på tvers av mønsteret) ved 3 inch og 8.5 inch. Har du ett brettebrett er det perfekt å bruke dette.

 Du vil nå få en halv inch overlapp.

 Lim sammen med dobbeltsidig tape langs hele kanten. Bruk en bonefolder og press brettene godt ned slik at arket blir flatest mulig.

 Lag flere sider på samme måte. Jeg har brukt 3 ark til mitt album. Det gir 6 sider i det ferdige albumet.

 Nå skal alle arkene brettes på midten igjen.
Jeg synes også det er en fordel å lage en brettestrek en halv inch på hver side av midten. Dette gjør at albumet blir lettere å bla i.

 Lag hull i alle arkene til bånd for å knytte sidene sammen. Jeg bruker ca 3 inch. avstand mellom mine hull. Gjør det likt på alle sidene.

Legg sidene inn i hverandre og tre i båndet i "ryggen" på albumet. Det kan nå være behov for å renskjære litt fordi de midterste sidene kan stikke litt lenger ut en de ytterste. Det er litt avhenging av hvor tykke mønsterark du har brukt. Til slutt kan det være en fordel å legge albumet litt i press for å få det litt "flatere".

 Nå er det tid for å lage "tags" til å putte inni lommene i albumsidene. Mine tags har størrelse 5 1/4 inch x 5 3/8 inch. Jeg har laget hullforsterkere av sirkler kuttet ut med QK squeeze-tanga mi. Har deretter klippet hull til å tre i bånd. Jeg har valgt å lage 6 tags, men du kan gjerne ha flere tags i hver lomme hvis du ønsker det. Disse tagsene er supre til å skrive litt mer utfyllende tekst, eller få med flere bilder dersom du ønsker det. Du kan jo også putte billetter el.l. direkte inn i lommen.

Så - da er albumet klart til å dekoreres med bilder og pynt. Når det gjelder pynting av slike minialbum synes jeg det er greiest med ganske "flat" pynt - som rubons og QK. Dette albumet skal bli et lite minnealbum fra jula 2010, derfor er det ikke ferdig dekorert ennå. Her skal jeg skrive inn litt om hva vi har gjort de forskjellige juledagene, hva vi fikk til jul, hvem vi hadde besøk av osv. Kjekt å ha lett for hånden når jeg lurer neste jul. :)


Hos Kreative Krumspring har vi en utfordring gående nå som nettop går på det å lage et minialbum. Bli med da vel, enten du har lyst til å prøve deg på denne typen album eller har en annen utgave du har lyst til å lage. Mulighetene er mange. Og i morgen kommer vi med en ny oppgave til dere også - så da blir mulighetene ennå fler.


Ønsker dere fortsatt noen fine romjulsdager, og alt godt for året som kommer. Håper 2011 gir masse scrappetid til både dere og meg. :)


?????? At site

4 kommentarer:

Ann Kristin sa...

Flott minialbum, likte veldig godt de lommene med plass til tags! Flott tutorial :) Må nok prøve meg på dette en gang :)
Ha en fortsatt fin romjul!

Gro aka emrille sa...

Så stilig album!
Må prøve meg på et slikt en dag:)

Gleder meg masse til i morgen:)

Janes hobbykrok sa...

Du store min - du er jo virkelig proff! Så spennende side og så flott album! Kanskje du kan holde et kurs for oss i husflidslaget? Det hadde virkelig vært morsomt. Ante ikke at du drev med slikt, men nå skal jeg følge med. God Nyttår!

Ragnhild sa...

jeg syns det albumet var utrolig fint og stilig:)
Jeg fikk kjempelyst til å lage ett sånt selv, og satt meg ned i stad for å begynne på det. Og er fornøyd med resultatet så langt i hvertfall:)

Kjempefin blogg ellers også:) Ha en fin kveld og helg:)