10 desember 2010

Kalendergjest hos Scrappehuset

Jeg har fått den store æren å bidra til årets julekalender inne på Scrappehuset. Det er gøy å bli spurt om slike ting, men jeg må innrømme at jeg kjenner prestasjonsangsten...
Håper de ikke blir for skuffet over mitt bidrag.

Jeg har laget en liten trinn for trinn forklaring på en kjekk liten boks som er rask å lage, og fin å pakke inn smågaver eller litt sjokolade i. Jeg har fylt min med Eiskonfekt - noe jeg synes er veldig godt.


Her kommer forklaringen:

 Trinn 1:
Skjær ut et rektangel av kraftig mønsterpapir eller evt. bazill. Jeg har delt et 12” mønsterark i 2, men du kan velge den størrelsen du ønsker så lenge den er kvadratisk. Lag brettekanter slik de røde strekene på bildet viser. Trinn 2:
Dersom du ønsker å ha ”vindu” i boksen din, gjør du det nå med dertil egnet verktøy. Har du ikke noe verktøy kan du bruke skalpell eller saks. Slik ble hullet jeg valgte å lage. Du kan selvfølgelig bruke andre former og størrelser. Skjær deretter ut en plastbit (overheadark el.l) i litt større størrelse enn hullet, og lim det på baksiden av hullet.Trinn 3:
Brett sammen boksen, og merk av for hull til sløyfe. Klipp igjennom begge lagene først på den ene siden, så på den andre. Det er lurt å bruke en linjal når du merker opp slik at du får hullet likt plassert på begge sider. Sett i en eyelets i alle fire hullene for å forsterke.


 Trinn 4:
Tre en sløyfe gjennom hullene i toppen, og boksen er ferdig til dekorering.


Pynt boksen slik du selv ønsker, og fyll den med noe godt eller en hemmelig gave hvis du ønsker det. Dette er en super måte å lage flotte innpakninger til små gaver, men lag den da uten vindu.
Jeg har dekorert min boks med et nusselig stempeltrykk fra LOTV som er fargelagt med promakers, samt noen roser og sølvhjerter. Mønsterarket er fra Maja Design, det samme er "god-jul" stripen. Under den har jeg punchet ut en bord med en Martha Stewart bord.


Jeg har også laget en søt liten til-og-fra-lapp så pakken er klar til å gi bort som en liten ekstragave til jul.


Har laget et par enklere utgaver av denne boksen tidligere. Se her.
Laget også slike små bokser fylt med litt scrappeutstyr til scrappevenninnene mine til jul i fjor, men de ble visst aldri blogget.

Håper dere får lyst til å prøve.
Lykke til!


?????? At site

4 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig fin gave å få...mye fint her legger meg som følger jeg;)

Trine Lise sa...

Kjempe lekkert og veldig flott veiledning.
Ha en super helg i kulda :)
-klem-

Ann Kristin sa...

Kan ikke skjønne hvorfor du tror de kan bli skuffet over denne herlig boksen :) kjempesøt var den, og super tutorial!

Inger-g sa...

Denne var jo superflott! Kan da umulig bli skuffa over denne. Supert at du legger ut oppskrift også. Og takk for hilsen på facebook - det var hyggelige :)