15 juli 2013

Reisebrev fra Riga.

For et par uker siden var mannen og jeg på kjærestetur til Riga. En langweekend for bare oss to. Tror jammen det er første gang vi har vært på en sånn type ferie, bare oss to, siden bryllupsreisa vår for 14 år siden. Så det var jammen på tida. :)

Men siden de baltiske landene er kjent for både masse flott strikking og lin, hadde jeg jo håp om å få litt hobbyrelatert ut av turen også. Og jeg ble ikke skuffet...
Hadde gjort litt research på nettet på forhånd, og skrevet opp noen adresser jeg ville oppsøke.

Først ut var Hobbywool. En liten men sjarmerende butikk. Fasinerte meg allerede ved inngangen, hvor lyktestolper og takrennenedløp var dekket av strikketøy. :)Her koser jeg meg i garnhylla.
Garnet var lokalprodusert, og hadde ikke magebånd så jeg vet i grunn ikke noe om det. Men fargene så nydelige ut, og garnet kjentes mykt og godt ut. Så det ble med noen hesper hjem. Blir spennende å prøve ut.


Hvorfor ikke pynte litt på gamle sykler. ;)

Her er nøstene som fikk bli med meg hjem fra HobbyWool.
Kjøpte som dere ser også et par nøster Lang-garn. Har aldri prøvd det før heller, så det blir spennende bekjentskap.

Markedet i Riga var noe for seg selv. Det var bygget opp i og rundt fem stor luftskip-hangarer fra krigens dager. En hangar for fisk, en for kjøtt, en for frukt/grønt osv. Utenfor hangarene var det også store områder med boder av alle slag. Både uteblomster, avskåren, klær, undertøy, sko, antikviteter, matvarer, ja alt mulig du kunne tenke deg. Fant desverre bare et par boder med linprodukter, men kjøpte en søt liten kjole til snuppa.Også fant jeg en bod hvor de solgte ullgarn. Også helt uten merking, men kjennes godt ut. Betalte ca 120,- kroner kiloen, så det ble med noen hesper hjem. Kjøpte litt basisfarger, som jeg tenkte jeg kunne kombinere med de flerfargede hespene jeg kjøpte på Hobbywool.

Ellers ble det ikke så mye shopping på markedet. Det er fasinerende å gå å se, men det er jammen mye juggel og ræl som selges på slike steder. Og når det kommer til hygiene hadde nok Mattilsynet i Norge fått hjerteattak. Kjøttet og fisken ble kuttet opp på en trestubbe, med en kjøttkniv som sto i stubben mellom hver gang den ble brukt. Grøss og gru....


Siste dagen fant jeg en garnbutikk til. 
Den het Filati, og var visstnok en av de største garnbutikkene i Riga. Her var det masse garn, i friske flotte farger. Men det var veldig mye akryl, og ikke så mye som fristet.Men noen smånøster fikk bli med meg hjem herfra også. Jeg fant også et par små garnbutikker på kjøpesentrene vi var innom. Men her var det også mye akryl og lite som fristet.

Men alt i alt var jeg fornøyd med innholdet i kofferten min på vei hjem.
Masse godsaker som jeg kan kose meg med i løpet av høsten og vinteren. :)

Skal du til Riga vil jeg absolutt anbefale turen innom
Hobbywool - som du finner i Maza Pils iela 6
Filati - som du finner i Zirgu iela 3

Ingen kommentarer: