28 januar 2011

Barn av regnbuen

Hei og hopp - og fin fredag!

I går kom KK 11 ut hos Kreative Krumspring.
Denne gangen har vi gått tilbake til konseptet med Scrapping the Music, og latt oss inspirere av en sangtekst. Vi har valgt sangen "Barn av regnbuen" av Lillebjørn Nilsen. En nydelig sang og en flott tekst.

Sondre begynte på gitarkurs i høst - og jeg må si at han har blitt veldig flink på det halve året han har holdt på. Før jul hadde han også sin første offisielle opptreden hvor han spilte og sang på en foreldrekveld for klassen. Mamma'n var ganske stolt der hun satt i salen.

Sondres store forbilde er nok uten tvil Kurt Nilsen - men det finnes også flere idoler på den store stjernehimmelen han nå har begynt å drømme om å bli en del av en dag. :o)
Stadig vekk spør han "mamma - hva hadde du sagt hvis jeg vant MGP junior?"
Flott han har ambisjoner og mål å strekke seg mot, og det er nettop dette denne LO'en handler om.
Denne gangen har jeg scrappet i sort/hvitt, noe som er ganske uvanlig for meg. Synes ofte det fjerner mye av historien ved å gjøre om bilder til s/h, men disse bildene var i grunn ganske fargeløse som de var.


Denne gangen er vi sponset avEn flott svensk grossist som har veeeldig mye forskjellig.

Mønsterark og blomster kommer derfra. Arket heter Love Swirls and notes og det passet jo fint til temaet på LO'en min.


Ønsker dere ei riktig god helg!
Håper den innfrir alle ønsker og håp dere måtte ha for helga - også mine ;o)


?????? At site

16 januar 2011

Mine strikke-UFO'er

Jeg er kjempeflink til å begynne på nye ting,
men desverre elendig på å fullføre dem.
På stua har jeg et hjørnebord, og under der har alle strikkeprosjektene mine lett for å havne i ørten forskjellige bæreposer. I dag har jeg hatt en liten opprydning.
Det har resultert i 18 uferdige prosjekter, en full pose med garn som skal sorteres og legges på rett plass på hobbyrommet og en hel haug med ledige strikkepinner.

Jeg ser jo at mitt nyttårsforsett
burde være å bli flinkere til å fullføre ting.
Jeg skal i allefall sette meg som mål for permisjonen å fullføre disse 18 prosjektene.
Og jeg skal love meg selv å ikke begynne på noe nytt prosjekt før minst to av disse er ferdig.
- så får jeg se om jeg klarer å holde det, for jeg har jo så mange andre planer også...1.   Et par ullsokker, som nok forlengst har blitt for små til den de var beregnet til. Her mangler jeg jo bare å feste tråder.
2.   Prinsessekrone-ørevarmer. Denne skal toves etter at den er ferdig strikket. Nå som jeg venter ei jente har jeg jo faktisk noen som kan bruke den også, om den blir ferdig en gang.
3.   En barnegenser (str. 2 år tror jeg) Her mangler jeg armer, men jeg er usikker på om jeg har nok garn. Må lete på "lageret"
4.   Lilla strikkesokker til ei frøken som snart blir 10. Blir de ferdige til bursdagen hennes tro???
5.   Heklesjal i mohairgarn. Blir lekkert, men vanskelig å hekle med. Hvor er heklenåla mon tro, og hvilken størrelse var det??
6.   Strikkesjerf i et nydelig lilla garn. Men jeg er tom for garn, og kunne tenkt meg et mye lenger sjerf. Mere garn har jeg ikke klart å oppdrive selv etter utallige forsøk, så jeg får bare fullføre det og se om noen ønsker seg et kortere skjerf. :)


7.   Englemaskesjal i Pacolana garn. Nydelig garn - men gikk tomt..
8.  Ullgenser til meg selv. Den er jo ferdig strikket, mangler bare montering. Og med raglandsermer er jo det strengt tatt bare å feste trådene. Skjerpings!!!
9.   Bunadjakke. Denne begynte jeg faktisk på mens jeg lå på sykehuset med minstemann i 2003. Strikket i størrelse 4 år i håp om å bli ferdig. Nå er gutten snart 8 år, og det er jo helt tydelig at han aldri kommer til å bruke denne jakke. Men kanskje lillesøster kan gjøre det, eller så får den tilfalle noen andre. Det er jo bare monteringen igjen...
10.   Oldemorsruter som skulle bli vognteppe... Blir nok kanskje til dukkevogna i såfall.
11.   Hekleblomster. Hvis jeg får festet noen tråder her, er disse klare til å dekorere scrappesidene mine.
12. Skjørt og genser til dukka. Her mangler det 3 knapper!


13.   Dukkeskjerf i perlestrikk.
14.  Englemaskeskjerf i Pacolana. Men hvor er heklenåla???
15.   Kjørepose. Det er sikkert 15-20 år siden jeg begynte på denne. Tror nok jeg bare rekker den opp igjen. For det første liker jeg ikke fargekombinasjonen lenger, for det andre har jeg nesten igjen bare gult garn, for det tredje kommer jeg aldri til å bruke en slik kjørepose.
16.   Et par sokker som mangler å feste noen tråder og presses litt. De må jo frøkna kunne bruke neste vinter.
17. Babyvest. Mitt nyeste prosjekt og det jeg "strikker på nå"
18.   Et par sokker til ei venninne. Sa ikke noe om hvilket år hun skulle få dem.Jaja....som dere ser går jeg ikke tom for prosjekter med det første. Og jeg vet med sikkerhet at det ligger noen flere nede på hobbyrommet. Og med alt det restegarnet jeg har funnet igjen nå tror jeg det er på tide å begynne på et resteprosjekt. Drømmer om et bølgeteppe....

Men enn så lenge får jeg hverken strikket eller heklet, for fingrene bare dovner bort pga. av hevelser. Det går nok over når snuppa bare melder sin ankomst, så skal pinnene få fart på seg igjen.


Ønsker dere en fin søndag.


?????? At site

14 januar 2011

Flere blomster til KK 10

Har laget et enkelt takkekort også jeg, fylt med blomster fra I'am Roses.
Først lagde jeg et hjerte som bakgrunn av japansk dekortape fra Andrine og Marens landhandleri. Deretter fylte jeg dette hjerte med blomster i rosa og lilla toner. Og puttet innimellom noen grønne blader.Til slutt skrev jeg teksten rundt, som en ramme på kortet, og limte på banneret. Dette er også laget av japansk dekortape som jeg har stemplet teksten på. Tapen gir en veldig flott og satengaktig glans.

Ønsker dere ei riktig god helg!


?????? At site

Snart tid for Totentreff = blogcandy

Siste helga i februar arrangeres det scrappetreff på Toten. I den anledning har de laget en candy. Ser ut som det er masse godbiter til den heldige vinneren her.


Hvis snuppelure mageboer kommer tidsnok har jeg store planer om å være med på det treffet. Så jeg har like godt meldt meg på jeg. Hun må jo krøkes tidlig hvis hun skal bli en god scrapper, så hvis hun har rukket å bli en 3-4 uker gammel er det jo på tide å begynne. ;)

?????? At site

13 januar 2011

KK 10 - Med blomster og tape

God morgen!
En ny kreativ torsdag er i anmarsj, og ei ny helg står for tur.
Kanskje du skal scrappe i helga?

I såfall har vi en ny utfordring til deg inne hos Kreative Krumspring.
Vi vil nemlig at du skal bruke tape og blomster.
Hvordan??? - ja det er opp til deg.


Slik har jeg løst oppgaven:
Bildet jeg har scrappet er over 10 år gammelt, men det er godt å se tilbake på første gang vi fikk barn nå som 3.dje mann snart melder sin ankomst. Og disse bildene er jeg så glad i.


Blomstene jeg har brukt her er sponset av I'am Roses, og disse er helt nydelige i både farger og form.
I tillegg har jeg satt på en liten roseknopp i enden av blonden min.
Tapen er av typen Japansk dekortape, og er sponset av Andrine & Marens landhandleri. Som dere ser har jeg limt den på i "folder" under bildet. Tapen er delvis gjennomsiktig og tar derfor flott opp fargene i arket den limes på.
I høyre hjørne av LO'en har jeg også limt på to striper tape, og her ser dere godt hvordan den blå/turkise fargen skinner igjennom i de hvite blomstene.


Da gjenstår det for meg å ønske dere en riktig fin dag.

?????? At site

01 januar 2011

Godt nyttår fra meg til deg!

Hei alle der ute i scrappeverden!

Godt nyttår!

Håper dere hadde en fin nyttårsfeiring i går.
Her tok vi det med ro i går. Den store kroppen min er ikke egnet for de alt for store utskeielsene, og det var visst greit for resten av familien også. Men vi reiste ned i Brumunddal å så på rakettoppskytinga i kommunens regi. Det var kjempebra, og et supert tiltak. Jeg håper bare de fortsetter med det. Det er jo så mye tryggere også, enn at alle og en hver (fulle og gale) skal skyte slike småfiser selv. ;) Og sååå mye finere raketter.

Nok om det.

Hos Kreative Krumspring ser vi tilbake på året som har gått. Vi har lagt ut en lifte-oppgave til dere som går på å lifte våre favoritter fra 2010. Når jeg skulle finne min favoritt-lo fra 2010 fant jeg ut at jeg faktisk ikke hadde scrappet så mye i 2010, men det er kanskje ikke så rart når over et halvt år ble tilbragt på sofaen.

Men dette er nok min favoritt:Denne er scrappet helt på begynnelsen av året, og bildene er tatt i romjula 2009. Guttene storkoste seg i all snøen som kom mens vi var hos farmor og farfar. Inspirasjonen er hentet fra sangen: "Nå kommer vinter'n"

De andre tre jentene har også plukket ut sine favoritter fra 2010, så ta deg en tur inn i bloggen og kikk på deres mesterverk. Og sleng deg gjerne med på oppgaven og lift en av oss.

?????? At site